Op zoek naar duurzaam HRM?

 
duurzaam HRM
Wat is duurzaam HR precies? Jobat.be.
Wie dat wel wil volhouden, zal een beleid moeten uitstippelen dat het bedrijf ervan verzekert voldoende mensen met de juiste competenties te hebben, niet enkel nu maar ook binnen tien jaar. Duurzaam hr overstijgt de klassieke hr-taak om de juiste man of vrouw op de juiste plaats te zetten aan het juiste loon.
12 Sleutels voor duurzaam HRM boekbespreking.
Ze heeft wel een goed argument, duurzaam HRM is zo logisch dat het vanzelfsprekend is, helaas is dit vaak niet het geval. Al met al lees het boek als een trein en schudt je wakker, een aanrader voor iedere HR-professional.
10 tips voor succesvol duurzaam inzetbaarheidsbeleid HRzone.
Het ligt voor de hand, maar toch wordt het vaak vergeten: heldere doelstellingen voor je beleid. Op basis van jouw visie op mensgericht organiseren kun je ambities formuleren en je uitgangspositie beoordelen. Dit vormt de input voor de doelstellingen van je duurzaam inzetbaarheidsbeleid.
Strategisch HRM Human Capital Group Utrecht.
Met de klant komen we tot een strategie en aanpak waarin themas als flexibel organiseren en werken, talent management, high performance, duurzaam werken, aantrekkelijk werkgeverschap en professioneel HRM elkaar versterken. Wat dat betekent voor het HRM beleid en de uitvoering daarvan, stellen wij met onze klanten vast.
Samenhang ontbreekt in duurzaam HR-beleid.
De andere benadering is een doorvertaling van de drie P's' people, planet, profit naar de wereld van HR. Zo kun je People concreet vertalen naar respect, Planet naar omgevingsbewustzijn en Profit naar continuïteit. Dit zijn voor mij belangrijke waarden die direct samenhangen met duurzaam HRM.
Duurzaam HR-beleid motiveert medewerkers Duurzaam Nieuw Organiseren.
Alleen al omdat het de organisatie helpt beter te presteren, medewerkers meer betrokken te maken en de impact op de sociale omgeving van de organisatie verstevigt. Uiteindelijk versterkt dit ook de positie van HR zelf. 7 speerpunten voor duurzaam HR-beleid.
Duurzaam HRM verbinding tussen MVO en HRM.
Duurzaam HRM De verbinding tussen MVO en HRM www.intensio.be. Duurzaam HRM Optimaal benutten van en respect voor menselijke arbeidskrachten in de organisatie waarbij de belangen van werkgever, werknemers, en maatschappelijke belangen uitdrukkelijk met elkaar in evenwicht worden gebracht zie Peggy De Prins e.a.
Wat is het verschil tussen duurzaam HRM en goed HRM? Expeditie Duurzaam.
Met duurzaam bedoel ik geen bijvoegelijk naamwoord, eerder duurzaam in de zin van het doel waar HRM voor wordt ingezet. Kan HRM voor meer ingezet worden dan voor de verbetering relatie leidinggevende werknemer en ten behoeve van hun prestaties voor de organisatie?
12 sleutels voor Duurzaam HRM Tijdschrift voor HRM.
De auteur is er in geslaagd om een inspirerend werk af te leveren waarbij zij, tegen de achtergrond van een samenhangende conceptuele en duidelijk gestructureerde interpretatie van duurzaam HRM, concrete en bruikbare suggesties voor actie in de praktijk biedt die een vruchtbare toekomst van duurzaam ondernemen en HRM voorspellen.
Duurzaam HR-beleid: zo krijgt u een groen label HR Praktijk.
Laat best practices zien: organiseer personeelsuitjes naar een windmolenpark, een biologische boerderij of een ander project dat in het teken staat van MVO. In het juninummer van HRpraktijk Magazine leest u meer over Duurzaam HR-beleid. Neem nu een abonnement op dit gratis vakblad.
Duurzaam produceren.
Startpagina Duurzaamheid Duurzaam Inkopen Cradle-to-Cradle Duurzaam HRM Milieu Energie Arbo MVO Kwaliteit Carbon Footprint Groene marketing Groene marketing II Groene marketing III Tools Certificeren Nieuws en boeken Contact Verantwoording van de auteur Europese Projecten I Europese Projecten II Europese Projecten III Europese Projecten IV Europese Projecten V Informatiebeveiliging Duurzaam HRM.

Contacteer ons