Meer resultaten voor duurzaam voedsel voorbeelden

 
duurzaam voedsel voorbeelden
Duurzame voeding beter voor milieu en dierenwelzn Agro Food.
Als voorbeelden van verduurzaming in de voedselketen noemt Smeets een project van Unilever in samenwerking met onder andere Dierenbescherming Nederland dat moet leiden tot een duurzamere productie van rookworsten. Daarbij wordt samengewerkt met onder andere varkenshouders en vleesbedrijf VION, een ketenbreed project dus. Een ander voorbeeld betreft de zuivelindustrie. FrieslandCampina heeft verspreid over het land workshops gehouden met melkveehouders om samen te kijken hoe de productie verduurzaamd kan worden. Aspecten die daar een belangrijke rol spelen zijn dierenwelzijn en weidegang. Transparant over voedselproductie. Bedrijven zijn al lange tijd bezig met verduurzaming, zegt Smeets, maar tot enige tijd geleden werd er niet of nauwelijks over gecommuniceerd. Anno 2011 wil de consument weten hoe voeding geproduceerd is. Transparantie is een sleutelwoord geworden voor de agrarische sector en de levensmiddelenindustrie. Als Platform Verduurzaming Voedsel zijn we bijvoorbeeld bezig aan een database over duurzaam eten, waar op bedrijfsniveau informatie te vinden zal zijn over de duurzaamheid van voeding.
Duurzaam eten Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
Minder of geen vlees eten, heeft niet alleen invloed op het dierenwelzijn, maar ook op de milieubelasting van voedsel. Vlees en zuivel hebben namelijk een flinke impact op het milieu. Er is veel veevoer nodig en bij de productie komen broeikasgassen vrij. Vaker plantaardig eten is daarom een goed idee. Denk aan peulvruchten of andere plantaardige vleesvervangers. Let wel op het zoutgehalte van kant-en-klare vleesvervangers in de supermarkt. Een plantaardig menu hoeft niet saai te zijn! Er komen steeds meer nieuwe eiwitbronnen op de markt. Wie eet volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum is niet alleen gezond, maar ook duurzamer bezig. Minder vlees eten is goed voor je eigen gezondheid, én voor het milieu. Wil je weten waar jij extra op kunt letten, doe dan de test van het Voedingscentrum. Wil je meepraten over voedselverspilling? Discussieer dan mee in de Community. Duurzaam boodschappen doen.
Duurzaam eten Voorbeelden, recepten en blog met duurzaam voedsel.
Het voorzien in de behoeften van de wereldbevolking betekent dat er voldoende, gevarieerd, gezond en veilig voedsel beschikbaar is en dat dit eerlijk verdeeld is. De definitie van de overheid. Duurzaam voedsel betekent een productie met respect voor mens, dier en milieu.
Duurzaam voedsel? Vier concrete voorbeelden! koninglabadie.
Vier concrete voorbeelden! Alles kun je duurzaam noemen: duurzame gebouwen, duurzame mode en duurzaam voedsel. En voor elke sector zijn er veel mogelijkheden om te verduurzamen en ook voor greenwashing: het duurzamer voor doen dan je bent. Ik krijg wel eens de vraag wat duurzaam voedsel is: Wat zijn mogelijkheden en hoe voorkom je greenwashing?
Duurzame voedselproductie Lesmateriaal Wikiwijs.
biologische landbouw, biologische teelt, dierengezondheid, diervriendelijk, duurzaam, duurzaamheid, duurzame productie, duurzame visserij, duurzame voedsel, duurzame voedselproductie, fair trade, genetische manipulatie, gezonde voeding, landbouw, milieu, natuur, nmd123, super shopper, welzijn dieren, wereldwinkel. Redactie Duurzame school. Duurzaam voedsel is voedsel waarbij tijdens de productie en verwerking rekening is gehouden met milieu, dierenwelzijn, en sociale aspecten.
Rijksoverheid stimuleert duurzame productie voedsel Voeding Rijksoverheid.nl.
Nieuwsbericht 21-11-2016 1033.: Kamerbrief voortgang Voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam voedsel. Staatssecretaris Van Dam EZ en minister Schippers VWS sturen de voortgang Voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam. Kamerstuk: Kamerbrief 21-11-2016. Kamerbrief over de voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam voedsel.
Duurzaam eten Voedingscentrum.
Daarin betekent duurzaam voedsel een productie en consumptie met respect voor mens, dier en milieu. Het gaat bij duurzaam dus niet alleen over milieu en klimaat zoals in de eerste definitie, maar ook over andere voedselkwaliteitsaspecten zoals.: Milieu en klimaat.

Contacteer ons