Meer resultaten voor duurzaam hout

 
duurzaam hout
Bouw.
Bij duurzaam bosbeheer wordt het bos zo gekapt, dat de ecologische functie van het bos als leefomgeving van planten en diersoorten behouden blijft. Ook de arbeidsomstandigheden van arbeiders en de rechten van de bewoners zijn een belangrijk onderdeel. De vraag naar duurzaam hout groeit enorm.
Duurzaam hout Waarom is hout duurzaam? Kozijnen van hout.
Het gebruik van hout als bouwmateriaal, in combinatie met duurzaam bosbeheer en de aanleg van klimaatbossen, levert samen een positieve bijdrage aan het terugdringen van de CO-uitstoot in de wereld. Hoe weet ik of ik te maken heb met duurzaam hout?
Duurzaam hout kiezen in een paar stappen: Duurzaamnieuws.
En hoewel hout van nature duurzaam is in de zin van de lange levensduur van houten producten, is het zeker van belang dat het hout daarvoor ook op een duurzame manier wordt geproduceerd. Daarom heeft de Europese Commissie de Europese Bossenstrategie uitgebracht en werkt nu in dat kader aan criteria voor duurzaam bosbeheer om tot een coherent EU-beleid te komen.
Keurmerken Bewust met Hout: Green Deal Bevorderen Duurzaam Bosbeheer.
Op de factuur moet het CoC-nummer staan van de leverancier samen met de claim of onder welk certificaat het hout is geleverd. Zakboekje inkopen van duurzaam hout. Hoe kan ik controleren of ik daadwerkelijk duurzaam hout geleverd krijg? Duurzaam inkopen van hout.
Verantwoord hout kiezen MilieuCentraal.
Verder is hout goed te hergebruiken, en is het volledig biologisch afbreekbaar tenzij het geĆÆmpregneerd is. Er zijn wel een paar voorwaarden: hout is alleen milieuvriendelijk als het uit duurzaam beheerde bossen komt en zo lang mogelijk meegaat. Tips verantwoord hout kiezen.
Beschikbaarheid duurzaam geproduceerd hout Houtinfo.
Hiermee loopt zij voor op haar eigen doelstelling in 2015 85% duurzaam. Wanneer men duurzaam geproduceerd hout wil gaan voorschrijven of toepassen, verdient het aanbeveling vroegtijdig te informeren naar de beschikbaarheid en eventuele levertijden van gewenste houtsoorten, maatvoering, volume en eventuele alternatieven.
Verantwoord duurzaam fsc hout kopen buiten en binnen.
BTW Meer info. Verantwoord duurzaam hout van dichtbij. Bij FSC hout, van waar ook ter wereld, worden uitsluitend oude bomen gekapt zodat jongere bomen meer ruimte hebben om door te groeien. Wij juichen dit keurmerk voor verantwoord hout toe. FSC hout heeft een meerprijs ten opzichte van non-FSC.
Duurzaam hout.
Van Swaay levert uitsluitend duurzaam geproduceerd hout. Dit betekent dat ons hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Al ons gecertificeerd hout voldoet aan de Dutch Procurement Criteria for Timber DPCT ten aanzien van duurzaam bosbeheer en de handelsketen, zoals op 24 juli 2008 is vastgesteld door de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer.
Inkoop duurzaam hout.
Hoe kan ik hout en papier zo eenvoudig mogelijk duurzaam inkopen? Hoe moet ik controleren of ik ook echt duurzaam hout of papier geleverd heb gekregen? Om aantoonbaar duurzaam hout of papier in te kopen kunt u het beste de volgende stappen doorlopen.
Hart voor duurzaam hout Groen Kennisnet.
In 2013 was het marktaandeel van in Nederland geproduceerd hout en plaatmateriaal 74 %, zo is te lezen in het in 2015 verschenen rapport Financiƫle instrumenten voor duurzaam hout van CE Delft. Ook Probos besteedde er aandacht aan in de publicatie Driekwart gezaagd hout en platen op Nederlandse markt duurzaam.
Duurzaamheidsklasse en sterkteklasse hout.
Bij Regge Hout stellen wij hoge eisen aan de duurzaamheidsklasse van ons hout. Een goede kwaliteit van het hardhout resulteert in een duurzaam en functioneel eindproduct. Veel van onze houtsoorten worden ook geselecteerd aan de hand van de sterkte van het hout.

Contacteer ons