Resultaten voor wat is duurzaam eten

 
wat is duurzaam eten
Duurzaam voedsel RIVM.
Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland. The environmental sustainability of the Dutch diet: Background report to What is on our plate? Safe, healthy and sustainable diets in the Netherlands. Publicaties Veilig, gezond en duurzaam eten.
Wat is duurzaam eten nou eigenlijk?
Nieuws en Achtergrond. Wat is duurzaam eten nou eigenlijk? Duurzamer eten gaat over voedsel geproduceerd met extra aandacht voor mens, dier en milieu. Het gaat over de hele productieketen van ons eten, en dus over heel veel dingen, zoals bodemgebruik, watergebruik, energieverbruik, biodiversiteit, transport, CO2-uitstoot, verpakkingsmateriaal, arbeidsomstandigheden, mensenrechten en dierenwelzijn.
Voeding: Natuurlijk, Biologisch en Duurzaam Eten Duurzaamthuis.nl.
Een goed moment om even stil te staan bij de lunchpakketten die we onze kinderen meegeven. Hoe duurzaam is de lunch in hun tas? Je kunt daarbij kijken naar de hoeveelheid afval die er over blijft, naar de veiligheid van de bekers. Hoe kun je genetisch gemodificeerd voedsel vermijden? Genetisch modificatie, genetische manipulatie of gentechnologie zijn allemaal termen voor het veranderen van de eigenschappen van planten. In planten worden op kunstmatige wijze genen ingebracht van andere organismen. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld sneller groeien, grotere vruchten dragen of resistent zijn tegen schadelijke insecten. Maar niet iedereen is onverdeeld enthousiast over deze technologie. Lange termijn gevolgen. Veel keus biologische groente en fruitpakketten. Het is alsof je in een restaurant kiest voor het verrassingsmenu, samengesteld door de kok. Je kiest niet zelf, maar krijgt wat er is. Vaak kun je wel zeggen wat je absoluut niet wilt eten.
Rijksoverheid stimuleert duurzame productie voedsel Voeding Rijksoverheid.nl.
bevordering van eerlijke handel. Marktaandeel duurzaam voedsel groeit. Consumenten kopen steeds vaker duurzaam geproduceerd voedsel. Dit blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel. In 2016 hebben consumenten voor 38, miljard dier en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel gekocht. Dat is 26% meer dan het jaar daarvoor.
Duurzaam eten: Waarom en wat betekent het? YouTube.
Duurzaam eten kunnen we allemaal. Het is een kwestie van keuzes maken. Wat betekent duurzaam eten? Waarom zouden we minder vlees, vis en zuivel moeten eten en meer plant powered voedsel? En hoe kunnen we met onze vork kiezen voor duurzaamheid?
Milieubewust eten MilieuCentraal.
En wat is de milieu-impact van biologisch eten? Ontdek wat jij kan doen op je bord. Groenten in de hoofdrol. Meer groente en minder vlees is beter voor het klimaat. Hoeveel goed eten gooi jij onnodig weg? Vlees, vis of vega. Ga je voor plantaardige of dierlijke eiwitten? Hoe duurzaam zijn producten van ver?
Duurzaam eten Voedingscentrum.
Verminderen van voedselverspilling levert een grote bijdrage aan het duurzaam maken van je huishouden. Eet minder dierlijke en meer plantaardige producten. Dat zorgt voor minder broeikasgassen en landgebruik. Vlees en zuivel zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van het broeikaseffect van de Nederlandse landbouw. Vooral rundvlees en in iets mindere mate kaas scoren hoog. Wat veel effect heeft op de broeikasgasemissie is minder vlees eten en dit vervangen door peulvruchten, noten en vis.

Contacteer ons