Meer resultaten voor hoe kun je duurzaam leven

 
hoe kun je duurzaam leven
Zes tips voor een duurzaam leven van experts James Wallman en Marieke Eyskoot Happinez.
Zes tips voor een duurzaam leven van experts James Wallman en Marieke Eyskoot. Mooie wereld Tekst. James Wallman: Van spullen naar ervaringen. O, wat kun je soms in je hoofd zitten met iets wat je graag wilt hebben: een mooi interieurobject, dat boek dat je werd aangeraden, een superhandige gadget. Tegelijkertijd merk je vast, als je in je huis om je heen kijkt, dat je aan heel veel spullen niet echt gehecht bent. Fantaseer je ook wel eens over minder spullen? Maak daar dan een uitdaging van. De Britse auteur James Wallman vertelt je hoe je de materiële zaken in je leven minder belangrijk maakt, en wat daar vervolgens voor in de plaats kan komen: een vrijer gevoel en alle ruimte voor ervaringen.
Duurzaam leven 10 handige tips en tricks ThePerfectYou.nl.
Tip 6: Lokaal leven. Als je duurzaam wilt leven, moet je lokaal leven. Hoe meer je lokaal kunt eten, kopen en consumeren, hoe beter! Het is duur om dingen te laten verschepen vanuit andere landen en je moet ook lang wachten. Moet je per se die schoenen uit Italië hebben, of kun je ook schoenen kopen uit de winkel in de buurt?
Duurzaam Leven: Reduceren, Hergebruik en Recycling Duurzaamthuis.nl.
Er op uit. Wat is nu eigenlijk duurzaam leven en hoe doe je dat? De term duurzaamheid is een enorm containerbegrip, waardoor het soms lastig is om hier een juiste definitie voor te bedenken. In het verleden heb ik al de 10 regels voor duurzaam wonen verzameld.
10x tips om thuis duurzamer te leven Roomed. Page 1 Copy.
Check wel even of het hout zelf ook duurzaam is. Dat kun je bijvoorbeeld zien aan het FDC-keurmerk. Bron: Jazzy Hartog. Haal groen in huis. Groen staat niet alleen goed in je interieur, maar is daarnaast ook een duurzame vorm van decoratie. Kies voor sterke kamerplanten die lang in leven blijven en die de lucht zuiveren. Ideale natuurlijke luchtverfrissers! Op zoek naar een stoere manier om kamerplanten in huis te halen? Wij geven je vier ideeën die ook voor een mannenhuis top zijn. Ook op het gebied van verlichting kan het vaak nét een tikje duurzamer. Hoe vaak gebeurt het niet dat je een ruimte uitloopt en per ongeluk vergeet om een lamp uit te zetten, omdat er genoeg daglicht binnenkomt of je het simpelweg vergeet?
Duurzamer leven in 5 simpele stappen Bedrock. bedrock_logo_zwart copy 2.
Maar dat betekent niet dat je vanuit je eigen appartement niets kunt doen, of je hele leven overhoop moet gooien. Het punt is namelijk: iedereen kan stappen maken om duurzamer te leven. Met een paar kleine aanpassingen in de keuzes die je maakt kun je al een groot verschil maken. Kijk maar eens naar deze vijf.: Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Je hebt vast weleens een leuke trui of broek gekocht die je na vijf keer wassen alweer weg kon doen vanwege de slechte kwaliteit. Of dat je iets voor in huis kocht het was zo goedkoop dat je het écht niet kon laten liggen wat binnen de kortste keren kapot was. En natuurlijk ook helemaal niet duurzaam. Koop daarom liever wat minder, en ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Als je kledingstukken koopt die mooi gemaakt zijn dan heb je er over tien of twintig jaar misschien nog steeds wat aan. Denk aan biologisch katoen, biologisch wol, gerecycled PET, en biologisch linnen. Wat betreft woonartikelen en huishoudelijke apparaten kun je kijken hoe lang het meegaat, en of het op een duurzame manier geproduceerd is.
Hoe kun je duurzaam leven? Faces of Science NEMO Kennislink.
Hoe kun je duurzaam leven? Onderzoeker van duurzaamheid, UM. Bekijk alle Faces of Science. In mijn lokale supermarkt lijken alle producten biologisch en duurzaam. In elk schap liggen tegenwoordig wel spullen met een groen etiket of een of ander duurzaamheidslabel.
19 Tips milieubewust leven Milieubewust. 19 Tips milieubewust leven Milieubewust.
Als je iedere douchebeurt beperkt tot 5 minuten kun je op zowel het gebruik van water als energie besparen. Probeer het eens en je zult zien dat het went om wat minder lang te douchen. Screensavers voor je computer. Een donkere, zwarte screensaver op je computer verbruikt minder energie dan lichte, witte screensavers. Je denkt er niet direct aan, maar dit is een eenvoudige manier om duurzaam om te gaan met energie.
10 simpele duurzame leeftips Mama en zo.
Bewust en duurzaam leven heb je zelf in de hand. Het leven is druk en hectisch, maar door af en toe even een stapje terug te nemen en te denken: Oké, wat kan ik nu het beste doen? kun je al veel bewustere keuzes maken. Misschien zou je bijvoorbeeld niet kiezen voor fair trade kinderkleding en snel naar je vertrouwde winkel lopen, maar als je hier even over nadenkt, kun je je keuzes bewust maken. Mama en Zo tip: Heb je moeite met beslissingen nemen? Lees dan ons artikel Knopen doorhakken in 4 stappen en maak voortaan snel en bewust je beslissingen. Geschreven door: Redactie. Hou mij op de hoogte als er nieuwe reacties geplaatst worden Reageer. Hou mij op de hoogte als er nieuwe reacties geplaatst worden Annuleren Plaats reactie. 7 handige wastips. Tips trucs: sparen. 15 oppeppers voor je relatie zeker als je kinderen hebt. Een relatie of huwelijk mét kinderen pure rozengeur en maneschijn? Maar hoe zorg je ervoor dat geluk de grootste pijler blijft?
Duurzaam leven checklist 47 tips voor een duurzaam leven.
Kiezen voor duurzaam leven is kiezen voor liefde. En leven vanuit liefde brengt je het beste leven dat je op deze wereld kunt ervaren. Dus laten we eens kijken hoe dat eruit ziet. 47 duurzaam-leven stappen die je vandaag kunt zetten. Wat kun je vandaag doen om duurzamer te leven?

Contacteer ons