Resultaten voor hoe kun je duurzaam leven

 
hoe kun je duurzaam leven
20 simpele tips om duurzamer te leven Susan Dullink.
Stap over op een duurzame bank, zoals ASN Bank of Triodos. Via de Eerlijke Geldwijzer kun je zien waar banken in investeren en dat is niet altijd een pretje. Iedereen weet dat vliegen met het vliegtuig niet goed voor het milieu is. Probeer daarom minder vaak het vliegtuig te nemen, of compenseer je reizen via een organisatie als Trees for All. Na de olie-industrie is de kledingindustrie de meest vervuilende industrie ter wereld. Kies daarom liever voor duurzaam en ethisch geproduceerde kleding. Dat is vaak wat duurder, maar dat is gelijk een reden om minder te consumeren zie punt 13. Er zijn gelukkig tegenwoordig heel wat betaalbare initiatieven, zelfs HM heeft een Conscious lijn. Ik heb zelf twee spijkerbroeken van het Nederlandse merk Mud Jeans, die vind ik ook aardig betaalbaar. Voor de dames: vervang je tampons en inlegkruisjes voor een menstruatiecup. Dit scheelt echt enorm veel afval en gedoe. Ik heb er sinds twee jaar eentje en ik wil niks anders meer. Wat doe jij om duurzamer te leven?
Duurzamer leven in 5 simpele stappen Bedrock. bedrock_logo_zwart copy 2.
Maar dat betekent niet dat je vanuit je eigen appartement niets kunt doen, of je hele leven overhoop moet gooien. Het punt is namelijk: iedereen kan stappen maken om duurzamer te leven. Met een paar kleine aanpassingen in de keuzes die je maakt kun je al een groot verschil maken. Kijk maar eens naar deze vijf.: Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Je hebt vast weleens een leuke trui of broek gekocht die je na vijf keer wassen alweer weg kon doen vanwege de slechte kwaliteit. Of dat je iets voor in huis kocht het was zo goedkoop dat je het écht niet kon laten liggen wat binnen de kortste keren kapot was. En natuurlijk ook helemaal niet duurzaam. Koop daarom liever wat minder, en ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Als je kledingstukken koopt die mooi gemaakt zijn dan heb je er over tien of twintig jaar misschien nog steeds wat aan. Denk aan biologisch katoen, biologisch wol, gerecycled PET, en biologisch linnen. Wat betreft woonartikelen en huishoudelijke apparaten kun je kijken hoe lang het meegaat, en of het op een duurzame manier geproduceerd is.
10 tips om te verduurzamen en direct geld te besparen Awkward Duckling.
Daar is deze dag van de Duurzaamheid de uitgelezen kans voor, toch? 10 duurzame tips waarmee je ook direct geld kunt besparen. Alhoewel duurzaam leven aan een opmars bezig is en steeds meer mensen vaker kiezen voor een bewustere keuze, zijn er nog steeds heel veel mensen waarvoor duurzaamheid nog steeds geen echte overweging is.
Vijf apps om je leven groener en duurzaam te maken WANT.
Verbouw je eigen groenten met The Garden Planner. Dit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar ook door je eigen groenten te verbouwen wordt je leven wat groener. Als je niet zo zeker van je zaak bent geeft The Garden Planner app je een steuntje in de rug. Het is een soort personal trainer voor in de tuin en vertelt je hoe en wanneer je je plantjes in de grond moet doen. Ook krijg je te horen wanneer het tijd is om ze te oogsten. Daarnaast krijg je notificaties, welke gelinkt zijn aan het weerbericht. De app richt zich op alle soorten tuinen, van kleine tuintjes in de stad tot grote lappen land daarbuiten. Beschikbaar voor iOS en Android. Maak je huis duurzaam met Sustainable Homes. Sustainable Homes is een geweldige bron van informatie voor iedereen die in is voor een duurzaam huis. Je krijg onder andere informatie en adviezen van experts over duurzame energie systemen, zonne energie systemen, energie opslag en efficiëntie en duurzame ontwerpen. Ook kun je voorbeelden zien van huizen, welke efficiënt omgaan met energie.
Duurzaam leven hoe doe je dat?: Duurzaamnieuws.
Register van Copioniers. Duurzaam leven hoe doe je dat? Van: onze correspondent op 15 maart 2017. Duurzaam leven heeft alles te maken met een bewustere levensstijl. Weten wat je verbruikt, wat dit kost en welke eventuele schade het toebrengt aan het milieu.
Maar moet ik dan ook? Wat is nu écht duurzaam leven? Logo. Fill 1. Fill 1. Fill 1. Instagram.
Of kun je veel beter plantaardig gaan eten om jezelf als duurzaam te mogen bestempelen? En heb je die stempel eigenlijk wel nódig als de industrie achterblijft? Kortom: wat is nu écht belangrijk als je duurzaam wilt leven? Hot en happening.
7 simpele tips om duurzamer te leven EcoGoodies.
Duurzaam leven is belangrijk. We belasten met onze manier van leven het milieu. En dat terwijl we de aarde nodig hebben: voor onze voeding, kleding, gezondheid en zelfs ons welzijn. De natuur komt steeds meer onder druk te staan. En dat is geen wonder, als je bedenkt dat we inmiddels al met 7 miljard mensen zijn!
15 tips om duurzamer leven eenvoudig toe te passen!
Ik heb geen idee hoe heet mijn moeder ze wast haha: Maar dat kun je vinden op de site denk ik. Ik gebruik ze voor mijn tonic, maar ik weet zeker dat het ook goed gaat met milk! Mocht je meer vragen hebben, stel ze gerust.
Sustainable UU, Sustainable me Duurzame UU Universiteit Utrecht.
Vitaliteit en duurzaamheid. Met kleine aanpassingen in je dagelijkse gewoontes, profiteert niet alleen het milieu maar verbeter je ook je eigen gezondheid en kwaliteit van leven. Fietsen is een snelle en makkelijke manier van reizen. Het is de perfecte manier van groen reizen, naast lopen natuurlijk, want je CO-uitstoot is nul. Fit blijven en duurzaam zijn, gaan hier supersimpel samen.
Duurzaam Leven: Reduceren, Hergebruik en Recycling Duurzaamthuis.nl.
Er op uit. Wat is nu eigenlijk duurzaam leven en hoe doe je dat? De term duurzaamheid is een enorm containerbegrip, waardoor het soms lastig is om hier een juiste definitie voor te bedenken. In het verleden heb ik al de 10 regels voor duurzaam wonen verzameld.
19 Tips milieubewust leven Milieubewust. 19 Tips milieubewust leven Milieubewust.
Als je iedere douchebeurt beperkt tot 5 minuten kun je op zowel het gebruik van water als energie besparen. Probeer het eens en je zult zien dat het went om wat minder lang te douchen. Screensavers voor je computer. Een donkere, zwarte screensaver op je computer verbruikt minder energie dan lichte, witte screensavers. Je denkt er niet direct aan, maar dit is een eenvoudige manier om duurzaam om te gaan met energie.

Contacteer ons